Οι ιατροί

Μάργαρον Οδοντιατρικό Κέντρο

Οι ιατροί

Μάργαρον Οδοντιατρικό Κέντρο

Άγγελος Τσάλαβος

Χειρουργός Οδοντίατρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998 και στη συνέχεια υπηρέτησε στον ελληνικό  στρατό ως έφεδρος αξιωματικός με ειδικότητα οδοντίατρος. Από το 2000 ασκεί τη γενική οδοντιατρική στο δικό του ιατρείο. Το 2008 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην εμφυτευματολογία του UCLA/ GIDE υπό την επίβλεψη του Dr Sascha Jovanovic. Στα πλαίσια επίσης της συνεχούς εκπαίδευσης το 2014 ολοκλήρωσε κύκλο σεμιναρίων με θέμα την αισθητική και επανορθωτική οδοντιατρική και το 2015 έλαβε πιστοποίηση για ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ενδοδοντία. Στην προσπάθεια αναζήτησης νέων ιατρικών καινοτομιών συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια στην Κύπρο, την Ελλάδα και διεθνώς.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Ορφανού και έχουν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο.

Του αρέσει το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, η κολύμβηση και το μπάσκετ. Είναι επίσης ερασιτέχνης φωτογράφος.

Ιωάννα Ορφανού

Παιδοδοντίατρος

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974 και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1997. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής  και το ειδικό πρόγραμμα Παιδοδοντίας. Από το 2000 ασκεί την οδοντιατρική αποκλειστικά σε παιδιά, έφηβους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συνεχίζει να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την παιδοδοντιατρική συμμετέχοντας σε συνέδρια στην Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και διεθνή.

Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε συνέδρια και ημερίδες στην Κύπρο, σε Πανελλήνια Παιδοδοντικά Συνέδρια, όπως και διεθνή.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Τοπικού Οδοντιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου (2004-2007), του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου (2007-σήμερα), του Συμβουλίου της Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας Κύπρου (ιδρυτικό μέλος, 2011-2013).

Είναι παντρεμένη με τον Άγγελο Τσάλαβο και έχουν δύο παιδιά, το Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο.

Μαζί έχουν ιδρύσει και εργάζονται στο Μάργαρον Οδοντιατρικό κέντρο.

Μαρία Μαυρίδου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη δεύτερή της πατρίδα. Επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στην υπέροχη οικογένεια του «Μάργαρον» το 2021. Παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις της Οδοντιατρικής με πολυάριθμες συμμετοχές σε σεμινάρια και συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εφαρμόζει στην πράξη τις επιστημονικές γνώσεις της με μεγάλη επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ασθενείς της. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την άσκηση, το χορό και την πανέμορφη γατούλα της.