Λεύκανση

Με τη λεύκανση μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορα και απλά το φωτεινό, λευκό χαμόγελο που επιθυμείτε.

Η λεύκανση διορθώνει τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργεί η δυσχρωμία των δοντιών. Αυτή οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες όπως η διατροφή, το κάπνισμα, η λήψη κάποιων φαρμάκων και άλλες αιτίες. Βέβαια το φυσικό χρώμα των δοντιών δεν είναι για όλους ίδιο και κάποιοι μπορεί να διαθέτουν εκ φύσεως πιο σκουρόχρωμα δόντια από άλλους.

Τα δόντια δεν μπορούν να λευκανθούν απεριόριστα. Σκοπός της λεύκανσης είναι ουσιαστικά να επαναφέρει το αρχικό, φυσικό χρώμα της οδοντοστοιχίας σας.

Κατά τη διαδικασία απλώνουμε πάνω στα δόντια ένα ειδικό λευκαντικό gel, αφού πρώτα προστατεύσουμε τα ούλα με ένα ειδικό μονωτικό υλικό. Η δράση του gel ενεργοποιείται με ειδικούς λαμπτήρες LED ή δέσμη laser.

Τα αποτελέσματα της λεύκανσης διαρκούν από 6 μήνες έως και πάνω από 2 χρόνια.

Η διάρκεια όμως εξαρτάται από τις συνήθειες μας. Για μονιμότερα αποτελέσματα μειώστε ή σταματήστε το κάπνισμα, μειώστε την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών τύπου cola, αποφεύγετε τροφές με χρωστικές ουσίες και φροντίστε τη στοματική σας υγιεινή.

Με λίγη προσοχή θα έχετε λαμπερό χαμόγελο για περισσότερο καιρό!

Κεραμικές όψεις

Οι κεραμικές όψεις είναι πολύ λεπτές «φλούδες» από πορσελάνη που επικολλώνται στην επιφάνεια των δοντιών. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που υπάρχουν σπασίματα, δυσχρωμίες, κακή ευθυγράμμιση, αραιά δόντια, πολλά σφραγίσματα κ.ά.

Είναι μια πολύ καλή και προσιτή λύση για να ανανεώσετε και να φωτίσετε το χαμόγελό σας εύκολα, απλά και με μόνιμα αποτελέσματα. Οι κεραμικές όψεις δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από τις διατροφικές συνήθειες και αρκεί να τηρήσετε τις οδηγίες που θα δώσει ο οδοντίατρος.

Η τοποθέτηση των όψεων πορσελάνης είναι απλή διαδικασία και ολοκληρώνεται συνήθως σε ελάχιστες επισκέψεις.

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης – όπως και οι όψεις πορσελάνης – είναι πολύ λεπτές μεμβράνες που τοποθετούνται στην επιφάνεια των δοντιών. Φτιάχνονται από συνθετικό υλικό (ρητίνη) και χρησιμοποιούνται στις ίδιες περιπτώσεις με τις κεραμικές όψεις.